dimarts, 28 de febrer del 2012

ADDITIUS

1-Introducció.
Un additiu es qualsevol substància que normalment no es consumeix com a aliment en si. Els additius compleixen diverses funcions útils en els aliments.

2- Com s'avalua la seguretat dels additius dels aliments?
Per la autoritzacio d'un additiu cal que tingui un proposit útil demostrat i s'ha de sotmetre a una valoració científica rigorosa i completa per garantir la seguretat.
Les seves valoracions es basen en la revisió de totes les dades toxicològiques disponibles.

3-Què són els números E?
El número e que identifica els additius implica que un d'ells ha estat aprovat per la unió europea desprès d'haver superat les proves d'avaluació de seguretat.
Els additius han d'estar indicats en la llista d'aliments.

4- Com es regula la seva utilització?S'han adoptat unes normes armonitzades que autoritzen i estableixen les condicions d'ús dels additius.
Han de complir uns criteris de puresa especifics que estan regulats per una normativa especifica.

5- Quins additius s'utilitzen?
Els principals additius:
  • Acidulants
  • Antioxidants
  • Colorants
  • Conservants
  • Edulcorants
  • Emulgents
  • Espessants
  • Gassos d'envassar
  • Potenciadors del sabor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada